De cup

Low cost racen
De BMW Compact Cup staat voor close racing met achterwiel aangedreven raceauto’s waardoor het de leukste raceklasse’s van de DNRT is. De BMW 318ti Compact is een geweldige low-cost raceauto mede door de perfecte gewichtsverdeling, achterwielaandrijving en betrouwbare techniek, het plezier in het racen staat voorop! De BMW Compact cup bestaat al meerdere jaren en kent een startveld van ervaren en beginnende coureurs.

BMW Compact Cup Circuitpark Zandvoort

Wij vinden het van belang dat de cup auto’s gelijk aan elkaar zijn, zodat er op de baan een eerlijke strijd ontstaat. De kwaliteit van de rijder is doorslaggevend. De BMW Compact Cup is een enthousiaste en gezellige groep raceliefhebbers waar ook nieuwe rijders zich snel thuis gaan voelen.

Races
De BMW Compact Cup richt zich voornamelijk op de sprintraces, maar de auto is ook zeer geschikt om ingezet te worden tijdens de DNRT Endurance wedstrijden, wat zeer interessant is als je een auto met een team (bv. een groep vrienden) gaat aanschaffen.
De races bestaan uit 1 vrije training, 1 kwalificatie en 2 of 3 sprintraces per racedag. Alle evenementen zijn eendaags en worden gehouden op Circuit Zandvoort, Circuit Assen en Circuit Zolder (België). Daarnaast zijn er ook endurance wedstrijden waar met een cup auto aan deelgenomen kan worden. Dit zijn races variërend van 6 tot 12 uur.