Stappenplan voor deelnemen

Stappenplan om te starten met racen in de BMW Compact Cup

Stap 1: Racelicentie   Elke racecarriere begint met het behalen van je racelicentie. Daarvoor verwijzen we je graag naar Rensport School Zandvoort (RSZ). Met de Compact Cup cashback actie krijg je van RSZ namelijk €100,- retour als je na je cursus gaat deelnemen aan de BMW Compact Cup. 

De licentiecursus beslaat doorgaans twee dagen waarin je uitvoerig getraind wordt in je wagenbeheersing, het rijden van de juiste lijnen en het uitvoeren van aanvallende en verdedigende acties. Daarnaast word je wegwijs gemaakt in de autosport- en wedstrijdreglementen. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.

Je kunt de cursus met elke auto doen, maar een hele nette auto die je dagelijks gebruikt is misschien niet zo’n goed idee. Je kunt dan beter een circuitauto huren, RSZ helpt je daarbij op weg. Helemaal ideaal is het natuurlijk om de cursus te doen met een BMW Compact, liefst een eigen exemplaar. Zie daarvoor stap 2. 

Stap 2: Een BMW Compact cupauto   Deelnemen aan de cup met een eigen cupauto is natuurlijk het mooiste. Je kunt de auto dan helemaal naar je zin maken. Af en toe wordt er een raceklare cupauto aangeboden (zie ook hier), maar je kunt ook zelf een cupauto opbouwen. Voor hulp kun je terecht bij een van de preparateurs. Je moet dan eerst op zoek naar een geschikte donorauto: een 318Ti van de bouwjaren ’96 – ‘99. Het opbouwen van een cupauto is al een groot deel van de fun. De eisen waaraan de auto moet voldoen vind je in het reglement, daar vind je ook de wel- en niet toegestane modificaties. 

Onze preparateurs bieden ook cupauto’s te huur aan. Dat kan voor een trackday, een willekeurige racedag of je stapt direct in voor een heel seizoen.

Stap 3: Inschrijven   Voordat je kunt deelnemen aan de BMW Compact cup dien je je bij ons in te schrijven. Daartoe stuur je eenvoudig een mail naar bmwcompactcup@gmail.nl en dan sturen wij je een inschrijfkaart. De kosten voor deelname aan onze cup bestaan uit een rijdersbijdrage van € 50,- per jaar per auto.

Als je auto nog geen startnummer heeft kun je dat eenvoudig aanvragen door een mail te sturen naar Ria Waterreus: am.waterreus@hetnet.nl.

De volgende stap is je registreren bij DNRT, dat is de organisatie onder wiens paraplu wij ons raceseizoen beleven. Hiervoor betaal je € 95,- per jaar en dit bedrag wordt eenmalig in rekening gebracht als je de eerste keer in de DNRT online shop inschrijft voor een racedag.