Eerst meer weten?

Maak persoonlijk kennis met de leukste raceklasse van Nederland!

Je bent altijd welkom om tijdens racedagen in de pitboxen bij de BMW Compact Cup te komen kijken! Je zult dan ervaren waar het in onze cup om draait: een gelijkwaardige en betaalbare competitie op de baan, en een hoop gezelligheid in de paddock. De rijders vertellen je graag alles over de cup en de auto’s. Voor serieus geïnteresseerden organiseert de cup daarnaast jaarlijks een meerijdag. Lees hier het verslag van deze dag in 2023.

Stuur een berichtje naar Jos Jaspers (cup promotor) via bmwcompactcup@gmail.com om een afspraak voor je bezoek te maken. Op de racekalender staat wanneer we onze races rijden.

Veiligheid

Veiligheid staat boven alles bij de races. Zo worden auto’s voor aanvang van elke race gekeurd op veiligheidsaspecten (gordels, brandblusser, etc.) en is er voor elke race een rijdersbriefing met uitleg over de racedag. In het geval van een incident wordt de race tijdelijk geneutraliseerd (‘code 60?). Op het ’thuiscircuit’ van de BMW Compact Cup (circuit Zandvoort) staan veel vrijwilligers van de OCA de DNRT daarin bij. Deelnemers zelf dienen uiteraard te beschikken over de juiste rijdersuitrusting (zie Knaf en Driver61) en ook hier controleert de organisatie strikt op.

Kosten deelname aan races

De kosten voor deelname aan de races bestaan voornamelijk uit de inschrijvingskosten van de DNRT (voor de organisatie van de races), onderhoud van de auto en een rijdersbijdrage voor de BMW Compact Cup (voor promotie en reglementaire controles van de auto’s). Indicatief bedragen de kosten voor een racedag € 450,- (inschrijving, brandstof, afschrijving op banden en onderhoud). 

Heb je een vraag over de BMW Compact Cup?

Stuur een berichtje met je vraag naar Jos Jaspers (cup promotor) via bmwcompactcup@gmail.com. We helpen je graag verder!