Deelnemen?

Low cost racen
De BMW Compact Cup staat voor close racing met achterwiel aangedreven raceauto’s waardoor het de leukste raceklasse’s van de DNRT is. De BMW 318ti Compact is een geweldige low-cost raceauto mede door de perfecte gewichtsverdeling, achterwielaandrijving en betrouwbare techniek, het plezier in het racen staat voorop! De BMW Compact cup bestaat al meerdere jaren en kent een startveld van ervaren en beginnende coureurs.

BMW Compact Cup Circuitpark Zandvoort

Wij vinden het van belang dat de cup auto’s gelijk aan elkaar zijn, zodat er op de baan een eerlijke strijd ontstaat. De kwaliteit van de rijder is doorslaggevend. De BMW Compact Cup is een enthousiaste en gezellige groep raceliefhebbers waar ook nieuwe rijders zich snel thuis gaan voelen.

De BMW Compact Cup wordt door de DNRT georganiseerd, de grootste autosport organisatie van Nederland. Een dag racen bij DNRT staat gelijk aan een dag met veel gezelligheid naast de baan en een sportieve strijd op de baan. Op de baan wordt met respect voor elkaars materiaal gereden zodat het voor iedereen leuk en betaalbaar blijft. ”Wij kunnen goed met elkaar door de bocht” is het motto wat DNRT als sinds jaar en dag hanteert.

Races
De BMW Compact Cup richt zich voornamelijk op de sprintraces, maar de auto is ook zeer geschikt om ingezet te worden tijdens de DNRT Endurance wedstrijden, wat zeer interessant is als je een auto met een team (bv. een groep vrienden) gaat aanschaffen.
De races bestaan uit 1 vrije training, 1 kwalificatie en 2 of 3 sprintraces per racedag. Alle evenementen zijn eendaags en worden gehouden op Circuit Zandvoort, Circuit Assen en Circuit Zolder (België). Daarnaast zijn er ook endurance wedstrijden waar met een cup auto aan deelgenomen kan worden. Dit zijn races variërend van 6 tot 12 uur.

Deelnemen?
Aanmelden voor de BMW Compact Cup kan door een email te sturen naar de cup coördinator, graag je voor en achternaam, gsm, email en postadres in de email doorgeven.
BMW Compact Cup
Racelicentie en raceauto
Om deel te nemen aan de BMW Compact Cup moet je beschikken over een racelicentie en raceauto. Als je deze nog niet hebt, kan je deze behalen bij de RSZ Rennsportschool. Tijdens deze meerdaagse racecursus word jij door ervaren coureurs (Huub Vermeulen, Jaap van Lagen, Tom Coronel) begeleid en klaargestoomd voor het echte racewerk in de BMW Compact Cup.

Voor deelname aan de RSZ racecurcus en DNRT races kun je een raceauto huren, kopen of zelf opbouwen. Ben je enthousiast en gedreven neem dan contact op met de cup coördinator.