Regenachtig Zolder


Vanuit diverse regio’s rijden de diverse rijders naar het mooie circuit Zolder. Onderweg worden de weer condities steeds concreter. Het wordt een regen race. Eenmaal aangekomen zoeken de Compact rijders elkaar op in de pitboxen. Iedereen is aan het dubben over de perfecte bandenspanning voor in de regen.

Met een iets hogere spanning gingen wij de vrije training beginnen. Het was een mooie glijpartij waarbij ik snel vertrouwd raakte met het rijden op een kletsnatte baan. Dit gaf mij een goed gevoel, ronde na ronde groeide het vertrouwen en dit resulteerde in P6, vlak achter Gerard en Evert. Verrassend was dat Ralf de 3e tijd had gereden, vlak achter Gijs en Wouter.

Race 1 begon wederom op een natte baan. Door een goede start wist ik direct een paar auto’s in te halen en was het glibberen door de 1e bocht. Al vrij snel er een code 60 gegeven in verband met een race ongelukje bij de SLK’s. Snel was de baan weer vrij gemaakt en konden wij weer op racesnelheid verder, niet wetende dat in de kleine chicane straks 3 rijders elkaar ongelukkig zouden raken. Ik zat er vlak achter en kon gelukkig er omheen rijden. Helaas einde race voor Gijs, Ralf en Gerard. Na meerdere code 60 rondjes eindelijk de groen en weer knallen. Uiteindelijk 3e geworden achter Wouter en Evert.

Race 2 hadden Evert en ik een “bondje” gesloten, het doel was Wouter inhalen. Yes starten op een natte baan is mijn ding en wederom bij de start een plekje opgeschoven. Het was een leuke strijd met Wouter en Evert. Ik lag 2e en de rondetijden op de laptimer werden lager en lager. Het inhalen van langzamere deelnemers werd de volgende uitdaging. In de Butte bocht koos ik de verkeerde kant om een langzamere SLK in te halen waardoor ik er juist niet voorbij kon en Evert probleemloos naar P2 ging. Met nog meer drive ging ik mijn rondetijden verbeteren waardoor ik weer aansluiting kreeg bij Wouter en Evert. In de laatste ronde ronde deed Evert een poging om in de ziekenhuis bocht Wouter uit te remmen. Beide verspilden  kostbare seconden en kon ik Wouter voorbij en Evert bijna. De actie van Evert was niet helemaal “contactloos verlopen” en hij werd door racecontrol 2 plaatsen teruggezet.

Zolder bites in rain, tevreden met P1 in race 2 overall P2, een mooi resultaat

#287
Feico