Pasen ligt alweer een tijdje achter ons

De Pasen is alweer een tijdje achter ons maar we genieten nog altijd na van de Paasraces, het eerste raceweekend van ons seizoen. De zonovergoten zaterdag bracht de perfecte condities voor een heerlijke dag op het circuit, waar dan ook veel mensen van genoten gezien het grote aantal bezoekers. Altijd leuk om voor publiek te racen, dat geeft net dat extra beetje sfeer.

Zoals gezegd voor ons het eerste raceweekend na de winterstop, altijd even aftasten na een langere tijd niet gereden te hebben. Ook aan onze BMW Compact moesten we even wennen, door de aanpassingen die we gedurende de winter gedaan hebben leek het wel een nieuwe auto. Het wennen duurde helaas maar even door een verkorte trainingssessie. Tijdens de kwalificatie verlieten we gezamenlijk met de E30’s de pitstraat. Ondanks het grote aantal auto’s op de baan verliep de sessie goed, een 6e plaats op de startgrid viel ons niet tegen.

Race 1 zijn we gestart achter de Alfa’s, en voor de Volvo’s in plaats van gezamenlijk met het reeds volle veld met E30’s. Dit bleek een goede beslissing van de heren in de toren, er werd hard gereden maar met respect voor elkaars spullen. Na een geweldig start en een langdurig gevecht om de 4e plaats heb ik in race 1 genoegen moeten nemen met een 5e plek. Onze BMW heeft duidelijk profijt van de updates en den perfecte uitlijning verzorgt door Maasbanden.

Race 2 beloofde minstens zo spannend te worden, en dat werd het. Na wederom een goede start kon ik bij de kopgroep van het veld aanhaken en meevechten voor de 3e plek! Na een aantal rondes close racing op zijn best werd er met de rode vlag gezwaaid. Een Alfa en Volvo hebben elkaar geraakt in scheivlak, en wij verzamelen ons op het rechte stuk onder de rode vlag. Niemand wist precies wat er zou gebeuren, maar het hele veld was weer bij elkaar. Na een groene vlag en een moment van pure adrenaline omdat er opeens weer geracet moest worden werden we helaas direct weer afgevlagd en naar de pits begeleid. Dit betekende echter een 4e plaats voor ons tijdens de race, ons beste resultaat in de cup tot nu toe!

Tijdens de korte toespraak van Huub werd iedereen nog even bedankt voor het sportieve rijgedrag waarna we het podium op mochten om onze prijzen in ontvangst te nemen. Een geweldig resultaat aan het einde van een prachtige dag, een top weekend wat ons betreft. Nu maken we ons alweer op voor de volgende ronde in het kampioenschap die verreden zal worden in The Temple of Speed, TT Circuit te Assen op dinsdag 14 mei.

2019 Paasrace Zandvoort BMW Compact Cup

Graag zien we u daar! Wessel Vis #259