Puntentelling

Puntentelling kampioenschap BMW Compact Cup

Puntentelling kampioenschap
Voor het kampioenschap hanteert de BMW Compact Cup een eigen puntentelling. Punten worden toegekend aan de rijders. De winnaar van een race krijgt 56 punten, de tweede plaats 53 punten. De derde t/m de zesde plaats krijgt steeds 2 punten minder. Vanaf plaats 7 is dat steeds 1 punt minder.

Pole postion
De deelnemer met de snelste tijd in de kwalificatietraining (pole position) krijgt daarvoor 1 punt.

Geen punten
In onderstaande gevallen worden aan een deelnemer geen punten toegekend. Punten bij DNF worden wel toegekend wanneer de rijder hoger wordt geclasseerd dan de laatst gefinishte rijder.

DNS = Did Not Start
DNF = Did Not Finish
DSQ = Disqualified

Punten voor rijdersduo’s worden toegekend per duo per wedstrijddag. Rijdersduo’s die over verschillende wedstrijddagen in het seizoen wisselen, worden als afzonderlijke duo’s in de rangschikking opgenomen. Bij rijdersduo’s worden dus geen punten toegekend aan een individuele rijder.

Autowissel
Een deelnemer die gedurende een wedstrijddag van auto wisselt, dient de wedstrijdleiding hiervan op de hoogte te brengen voor aanvang van de race. Alleen dan zullen de behaalde punten aan de rijder worden toegekend.

Race uitslag
Voor de puntentelling wordt gebruik gemaakt van de uitslag zoals die wordt gepubliceerd op de website van getraceresults.com.